Margarétafest v kine Scala

21.06.2010 Prešov

Občianske združenie Barlička v spolupráci s PKO Prešov srdečne pozýva všetkých Prešovčanov aj cezpoľných na Margarétafest dňa 23.6.2010 v kine Scala od 9.30 hod. do 16.30 hod. , ... .
Občianske združenie Barlička v spolupráci s PKO Prešov srdečne pozýva všetkých Prešovčanov aj cezpoľných na Margarétafest dňa 23.6.2010 v kine Scala od 9.30 hod. do 16.30 hod. , ktorý sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho a poslanca NRSR Stanislava Kubánka.
V tomto projekte pokračuje OZ Barlička v tradícii, umožniť zdravotne postihnutým deťom a mladým ľuďom nielen stretnúť sa a prezentovať svoje kultúrne aktivity na spoločnom vystúpení, ale hlavným cieľom je dokázať svoje schopnosti a podporiť tých zdravotne postihnutých, ktorí nemajú odvahu, dostatok síl, prípadne oporu v rodine alebo v komunite kde žijú, že sú schopní žiť plnohodnotný život.
Barlička chce využiť súťaživosť, ktorá je vlastná mladým ľuďom, pomôcť prekonávať vnútorné zábrany najmä nových klientov. Nie menej dôležitá je prezentácia na verejnosti, aby všetci videli, že aj ľudia so zdravotným hendikepom dokážu tvoriť a mať radosť zo života.

Projekt umožní stretnutie mladých ľudí z celého Slovenska, ale aj prípadných hostí zo zahraničia. Vytváranie nových priateľstiev, získavanie nových poznatkov, výmena skúseností, to všetko sú prvky, ktoré budú prínosom pre všetkých zúčastnených. Hlavnými cieľmi projektu sú okrem vytvárania priateľstiev a odovzdávania si nových skúseností aj manažovanie projektu a realizácia samotnými členmi cieľovej skupiny, rozvíjanie ich umeleckých schopností, rast sebavedomia pri zapájaní sa do ďalších aktivít a najmä prekonávanie bariér medzi zdravými a hendikepovanaými ľuďmi. Propagačné letáky budú v uliciach mesta rozdávať aj samotní klienti OZ Barlička.
Každá činnosť a zručnosť, ktorú realizáciou tohto projektu mladí ľudia získajú pomáha k rastu ich sebavedomia, stávajú sa istejší v nových situáciách aj na verejnosti.

Pridal: Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark